четверг, 14 мая 2020 г.

15  травня      9-А клас     СПО
Тема: Організація власного дозвілля у вільний час.

Дозвілля - це і час відпочинку, і сфера розвитку здібностей, реалізації інтересів, застосування знань у новій ситуації, відмінної від уроку і вільне спілкування з різними людьми.





Методи організації культурно-дозвіллєвої діяльності школярів:
Методи гри й ігрового тренінгу. Гра виявляє знання, інтелектуальні сили;
Методи театралізації. Театралізація знайомить учнів з різноманітними сюжетами життя;
Метод змагання. Змагання – внутрішня „пружина” розкручування творчих сил, стимулювання до пошуку, відкриття, перемог над собою;
Метод рівноправного духовного контакту. Він заснований на спільній діяльності дітей і дорослих „на рівних”;
Методи ситуацій, що виховують, тобто покликаних до         життя процедур, самореалізації, довіри, уявної довіри, недовіри, організованого успіху. 
Пам’ятайте : треба цінувати час, витрачати його лише з користю, ніколи не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. Це буде перший крок до створення свого  проекту організації дозвілля . Бажаю вам успіхів у його здійсненні.
(Учні читають та записують вислови)
*    «Ані дні наші, ані наше життя не можуть бути шляхетними й святими, якщо ми проводили їх, нічого не роблячи. Ніколи не повернеш втраченого часу, ніколи не виправиш скоєного зла» Дж. Рьоскін, учений.
*    «Прокидаючись вранці, запитай себе: «Що я повинен зробити?» Ввечері, перш ніж заснути: «Що я зробив?»». Піфагор, учений і філософ .   
*    «Єдине мистецтво бути щасливим – усвідомлювати, що щастя твоє у твоїх руках»  Жан – Жак Руссо, філософ.
*    «Коли людина не знає, до якої пристані вона прямує, для неї жоден вітер не буде попутним» Сенека, філософ.

    Однією з головних проблем нашого шкільного життя  залишається організація дозвілля. Як зробити, щоб воно було і корисне, і цікаве водночас.
У народі кажуть: «Хто вміє працювати — той вміє і відпочивати». Вміння організувати своє дозвілля є показником загальної культури людини. Тому треба вчитися правильно відпочивати.
- Що означає «правильно»?
  Правильно  це наповнити свій вільний час цікавими, корисними для себе та інших людей справами. Не гаяти марно час, використовувати його для саморозвитку, самовдосконалення. Не лінуватися, не відкладати справи на потім.      - Мені б хотілося дізнатися, які улюблені справи є у вас?




Режим школяра



Домашнє завдання : дотримуватися порад органіцації власного дозвілля з дотриманням режиму школярів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий